Home

populaire producten

CATEGORIEËN

Infrarood verwarming en elektrische convector radiatoren

Specialist in elektrische verwarming

De verwarmingspanelen-shop.nl is een webwinkel in elektrische verwarming. In onze webshop hebben we een groot aanbod elektrische convector radiatoren en infrarood verwarmingen van de merken Ecosun, Adax, Glamox, Nobo en Atlantic. Alle zijn ontwikkeld en geproduceerd in Europa en voldoen aan de keuringseisen.

Een elektrische verwarming is energiezuinig en heeft geen onderhoud, werkt geluidloos en heeft een hoog rendement, een eenvoudige installatie, geen zichtbare leidingen en met infrarood verwarming, geen luchtcirculatie.

Wat is convector verwarming

Convectie verwarmen is een indirecte vorm van verwarming. Het verwarmingselement zuigt koude lucht aan en warmt die op. De warme lucht stijgt tot aan het plafond, koelt af en zakt dan weer naar beneden, zodat het proces zich weer kan herhalen.
Het grote voordeel van convector verwarming? De omgeving warmt gelijkmatiger op dan bij stralingswarmte. Een convector is een warmtewisselaar die wordt gebruikt om warmte af te geven aan de omgeving waarin deze is geplaatst.

Meer weten Wat is convector verwarming?

Wat is infrarood verwarming

Infrarood verwarming bestaat uit warmtegolven die de omgeving verwarmen. Het is dus een directe vorm van verwarming. De infrarood verwarming met een lange golf is ideaal voor thuisgebruik en wanneer u graag wat bespaart op uw energiegebruik.
Infraroodstraling heeft een positief effect op spieren, gewrichten en bloedcirculatie. Infrarood warmte wordt veelvuldig gebruikt tegen rugpijn. Stralingswarmte is gezonder dan convectiewarmte, omdat de warme lucht die je inademt geen stof met zich meebrengt.

Meer weten Wat is infrarood verwarming?

Elektrische verwarming de toekomst

Verwarmen van je huis of bedrijfspand verbruikt de meeste energie. Wil je energie besparen dan valt hier een grote slag te maken. Nederland moet in 2050 volledig energieneutraal zijn, dus draait de overheid langzaam de gaskraan dicht. De gasprijs per kubieke meter stijgt. Dat komt vooral door extra belastingen op aardgas. Electriciteit wordt voordeliger en zelf stroom opwekken doormiddel van zonnepanelen of windenergie wordt al veel toegepast. Ook geeft de overheid

Hoeveel Watt heb ik nodig?

Als je een elektrische verwarming wilt bestellen is het van belang dat je de juiste wattage kiest. Zo weet je zeker dat je een toereikend vermogen hebt en er niet te veel overcapaciteit is. Naast de oppervlakte van de ruimte is ook de manier waarop er geïsoleerd is en de gewenste temperatuur van belang.
Om te berekenen welk vermogen je voor elektrische verwarming nodig hebt hebben we een eenvoudige calculator voor je gemaakt.

Meer weten Hoeveel Watt heb ik nodig?

Kosten

BLOG